Een beschrijving van de pedagogische visie en het pedagogische klimaat:
Gezinshuis Magnifiek heeft als visie dat zij het belangrijk vinden ieder kind zichzelf te kunnen laten zijn, op te laten groeien op zijn/haar eigen tempo met de ondersteuning die nodig is zonder op de tenen te hoeven lopen. Het doel is dat ieder kind uiteindelijk zo goed mogelijk terecht komt in de maatschappij doordat zij zijn opgegroeid in een stabiele omgeving.
Het gezinshuis vindt het belangrijk dat ieder kind zich welkom voelt in het gezin en een relatie aan kan (leren) gaan met de opvoeders, doordat zij continuïteit bieden. Wat een verschil is met een leefgroep waarbij er vele wisselingen en verschillende visies zullen zijn van de opvoeders. Het netwerk stimuleren en ondersteunen is wat Gezinshuis Magnifiek heel belangrijk vindt, want een kind is loyaal aan zijn/haar eigen familie en behoort altijd de afkomst te weten. Al deze punten zullen er voor zorgen dat het positieve gedrag van het kind vergroot zullen gaan worden.
Een beschrijving van de karakteristieke zorg in dit gezinshuis Magnifiek:
De gezinshuisouders dragen zelf de verantwoordelijkheid van het Gezinshuis wat er voor zorgt dat zij zelf bepaald wat er nodig is voor het kind zoals bijvoorbeeld kleding, sporten, medische extra kosten of eventuele extra zorg wat er gekocht moet worden. Doordat dit zelf gedragen wordt betekend dit ook dat dit snel doorgevoerd kan worden, zonder dat er eerst toestemming verkregen hoeft te worden. Belangrijk te weten is dat Gezinshuis Magnifiek samenwerken met het netwerk hoog heeft staan en hierin altijd de uitdaging en het onderzoek zal voor aangaan voor de versterking. Gezinshuis
Magnifiek hanteert meerdere methodieken gezien zij maatwerk leveren, maar de twee methodieken welke als een rode draad door het gezin heen lopen zijn de jongeren coaching methodiek en de motiverende gespreksvoering. De jongeren coaching methodiek aangezien deze methode gericht is op zelfredzaamheid, naast een jongere staan met oog voor de toekomst. De methodiek motiverende gespreksvoering is voor het doel de gedragsverandering bij de jongere op gang te brengen, zich te ontwikkelen en uiteindelijk de motivatie te hebben om zich te veranderen.